Koruma Kalkanları Güçlendiriliyor

Koruma Kalkanları Güçlendiriliyor

Özellikle son iki yıldır dampinge karşı peş peşe önlemler geliyor. 56 tebliğin çıktığı 2016, en çok önlem alınan yıl oldu. Yürürlükteki toplam koruma ve önlem sayısı 164’e ulaştı. 20 soruşturma yürütülüyor.
Dünyada korumacılık eğilimleri artıyor. İç pazarlarını, sanayicilerini ucuz, dampingli ithalata karşı daha aktif korumayı savunan politikalar öne çıkıyor. Son dönmede Türkiye’nin de ithalata karşı koruma mevzuatını giderek daha aktif işlemeye başladığı dikkat çekiyor. Resmi Gazete’de çok sık ‘ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğler’ çıkıyor. 2016 yılında önlem getiren veya soruşturma başlatan toplam 56 tebliğ yayımlandı. Bu sayı şimdiye kadarki en yüksek önlem miktarını ifade ediyor. Dahası bir trend halinde yıldan yıla artış var. 2015 yılında 52 tebliğ yayımlanmıştı. 2014’te 46 tebliğ çıkmıştı. 2013’te bu sayı 31’di. Daha önceki yıllarda sayı daha düşüktü. Şu anda damping ve sübvansiyona karşı 157 önlem yürürlükte. 7 de ‘koruma önlemi’ var. Toplam rakam 164! 20 ayrı soruşturma yürütülüyor.

Damping ve sübvansiyona karşı önlemlerin 40’ı 2016’da başladı ve toplam rakam 157’yi buldu. Bu önlemlerin 128’i dampinge karşı, 28’i ‘dampinge karşı önlemi etkisiz kılmaya karşı’, bir tanesi de ‘sübvansiyona karşı önlem.’ 7 ‘koruma önlemi’nde ikisi ‘tüm ülkeleri’ kapsıyor. Önlem sayısı daha da artacak. 12 damping ve sübvansiyon soruşturması, 4 Nihai Gözden Geçirme soruşturması, bir de ‘ara gözden geçirme soruşturması’ olmak üzere toplam 17 soruşturma yürüyor. İzleme ve ön izlemenin etkisiz kılınmasına yönelik de 4 çalışma var. Bu yılın ilk aylarında 9 tebliğ çıktı. Beyazlatılmamış kağıtlarda ABD’den ithalata yeniden soruşturma açıldı. Özlü kaynak tellerinde Çin’den ithalata nihai gözden geçirme soruşturması başladı. Güney Kore, Belçika ve İspanya’dan tereftalik asit ithalatında damping soruşturması; güneş panellerinde Çin’den ithalata, ftalik anhidrit’te Güney Kore’den ithalata, sodyum perkarbonatlarda Almanya’dan ithalata damping soruşturması başladı.

Dampinge karşı 40 önlem

Dampinge karşı soruşturması bitmiş ve kesinleşmiş yürürlükteki 157 önlemin 40’ı geçen yıl geldi. Yürürlükteki önlemlerin 10’u 2010 öncesi yıllara ait. 2011 yılında 8, 2012 yılında 15, 2013’te 19 önlem yürürlüğe girdi. İzleyen yıllarda sayı her yıl arttı ve 2016’da ilk kez yıl bazında 40’ geçti. Bu yılın ilk aylarında da 4 yeni önlem daha yürürlüğe girdi.

7 koruma önlemi yürürlükte

Damping ve sübvansiyona karşı önlemlerin dışında, ithal ürünün dampingli ve sübvansiyonlu olmadığı halde ‘fazla ithalat’ nedeniyle iç piyasada bozucu etki yapmasına karşı alınan ‘koruma’ önleminde, ek mali yükümlülük veya miktar kısıtlaması getiriliyor. Bu anlamda 7 önlem yürürlükte. Bunlardan ikisi (Polietilen tereftalat ve duvar kağıtları) için ‘tüm ülkelerden’ ithalata karşı ‘ek mali yükümlülük’ var. Cam Eşya, Çerçevesiz Cam Ayna, Ambalaj Filmi (BOPP), Polyester Elyaf ve Düz Cam’da sadece İran’dan ithalata ek mali yükümlülük veya miktar kısıtlaması var.

Ülkede Çin, sektörde tekstil

Damping ve sübvansiyona karşı 157 önlemin 59’u Çin mallarını kapsıyor. Çin yıllardır bu listelerde ilk sırada yer alıyor. Halen yürütülen 20 soruşturmanın 10’unda Çin var. Sektörel olarak bakıldığında en çok önlem alınan sektörlerin başında tekstil bulunuyor. 157 önlemin 50’si bu sektörü ilgilendiriyor. İkinci sırada 46 önlemle maden ve metal bulunuyor. Halen yürütülen 20 soruşturmanın 3’ü de tekstil sektöründe.

Kaynak:Dünya
Ventur Gumruk Musavirligi Tarafından Derlenmistir.

 

 

 

 

E-Mail ile Paylaş

e-mail ile paylaşımınız başarıyla tamamlanmıştır.

Diğer Haberler


AYDINLATMA VE RIZA METNİ

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, VENTUR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ve DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. (“Şirket”) tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesine ilişkin usul ve esaslara ilişkin olarak işe alım görüşmeleri esnasında veri sahiplerinin aydınlatılması ve aşağıda kapsam ve amaçlarla verilerin işlenmesine ilişkin rızalarının temini amacı ile düzenlenmiştir.

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde kullanılan; “kişisel veri” kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye (Çalışan Adayı’na) ilişkin her türlü bilgiyi, “kişisel verilerin işlenmesi” kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi, “özel nitelikli kişisel veri” kişinin (Çalışan Adayı’nın) ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini, ifade eder.

a) Veri Sorumlusu Hakkında Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun kapsamında aşağıda belirtilen kapsam ve amaçlar ile Şirket tarafından işlenebilecektir. Kanun kapsamında Şirket veri sorumlusu olarak kabul edilmektedir.

b) Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun’un 5 ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin şartlara uygun olarak işlenmektedir. Kişisel verilerinizin ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verilerinizin işlenmesi amaçları tahdidi olmamak üzere: Şirket’in ve/veya grup şirketlerinin, bağlı şirketlerinin insan kaynakları politikalarının ve operasyonlarının yürütülmesi, insan kaynakları politikalarına uygun şekilde açık pozisyonlara uygun personel teminidir.

c) Kişisel Verilerinizin Aktarılması Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, yukarıda b) bendinde belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere, Şirket’in grup şirketlerine, bağlı şirketlerine, hissedarlarına, iş ortaklarına, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak aktarılabilecek ve aktarım yapılan bu kuruluşlar tarafından da verileriniz işlenebilecektir.

d) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, bu formun veri sahibi olarak tarafınızca doldurulması ve/veya Şirketimize herhangi bir kanaldan iş başvurusu yapmanız halinde ilettiğiniz bilgi ve belgeler yoluyla toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin b) ve c)bentlerine tabi olarak işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

e) Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahiptir.

Kişisel verilerimin ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafınızla paylaşmış olduğum, özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verilerimin işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin imza tarihinden itibaren 5 (beş) yıl süre ile Şirket tarafından kurulan ortak veri tabanında, Şirket ve/veya Şirket tarafından tayin edilen veri işleyen tarafından tutulabileceğini, işlenebileceğini, kullanılabileceğini, aktarılabileceğini, aktarım yapılan kişi/kurumlar tarafından da işlenebileceğini, veri sahibi olarak haklarım konusunda, Kanun’un 11. maddesi kapsamında eksiksiz bir şekilde bilgilendirilmiş olduğumu kabul, beyan ve taahhüt ederim.